8. 3. 2025
Autor: Tomáš Zelený

zdroj: Recepty 24/7
Murgh Makhani, známý také jako „indické máslovo-kuřecí“, je lahodné kari plněné exotickými kořeněnými arómami a zakončené bohatou máslovou omáčkou. Podávané s lahodnou rýží a plátky naanu, tato tradiční indická chuťovka je jistým způsobem, jak potěšit své chuťové buňky. Vyzkoušejte tento recept na Murgh Makhani a ukažte vaření, jak je to snadné a zábavné!
Suroviny
- 500g kuřecího masa nakrájeného na kostky
- 2 cibule nakrájené na drobno
- 3 stroužky česneku nasekané
- 2 cm kousek zázvoru nasekaný
- 1 čajová lžička mletého kmínu
- 1 čajová lžička mleté kurkumy
- 1 čajová lžička mletého koriandru
- 1 čajová lžička garam masala
- 1/2 čajové lžičky mletého kardamomu
- 400g rajčat z konzervy
- 150 ml smetany ke šlehání
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte cibuli, česnek a zázvor dozlatova.
- Přidejte kuřecí maso a osmažte ho z obou stran dozlatova.
- Přisypte kmín, kurkumu, koriandr, garam masalu a kardamom a promíchejte.
- Přilijte rajčata z konzervy a nechte provařit asi 10 minut.
- Přilijte smetanu ke šlehání a nechte vařit dalších 5 minut.
- Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte trochu vody.
- Ochutnejte omáčku a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Servírujte s vařenou rýží.