8. 3. 2025
Autor: Tomáš Zelený
Murgh Makhani s rýží
zdroj: Recepty 24/7

Murgh Makhani, známý⁤ také jako „indické máslovo-kuřecí“, je lahodné kari plněné exotickými kořeněnými arómami a zakončené bohatou máslovou omáčkou. Podávané s lahodnou rýží a plátky naanu, tato tradiční indická chuťovka je ⁣jistým​ způsobem, ⁤jak⁣ potěšit své ‌chuťové buňky. Vyzkoušejte tento recept na Murgh⁣ Makhani a ukažte vaření, ‌jak⁣ je to snadné a zábavné! ​

Suroviny

  • 500g kuřecího masa nakrájeného ⁢na kostky
  • 2 cibule nakrájené na drobno
  • 3‌ stroužky česneku⁣ nasekané
  • 2 cm kousek zázvoru nasekaný
  • 1 čajová lžička‌ mletého kmínu
  • 1 čajová lžička mleté kurkumy
  • 1 čajová ⁤lžička mletého koriandru
  • 1 čajová lžička garam masala
  • 1/2 čajové lžičky mletého kardamomu
  • 400g rajčat z konzervy
  • 150 ⁤ml smetany ke šlehání
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte ‍olej ‌a osmahněte cibuli, česnek a zázvor dozlatova.
  2. Přidejte kuřecí⁤ maso a osmažte ho z obou stran dozlatova.
  3. Přisypte ⁢kmín,‍ kurkumu, koriandr,⁤ garam masalu a kardamom a promíchejte.
  4. Přilijte rajčata z konzervy a nechte ​provařit asi 10 minut.
  5. Přilijte smetanu ke ⁤šlehání a nechte vařit dalších ⁣5 minut.
  6. Pokud je omáčka⁤ příliš hustá, přidejte trochu vody.
  7. Ochutnejte ​omáčku⁣ a dochuťte solí a pepřem ‍podle chuti.
  8. Servírujte s vařenou rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *