8. 3. 2025
Autor: Dana Novotná
Vepřo knedlo zelo s omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné tradiční české jídlo – vepřo knedlo zelo s omáčkou. Tento chutný pokrm spojuje šťavnaté kousky vepřového masa s domácími bramborovými knedlíky a ‍dušeným zelím, zalité lahodnou omáčkou. Nenechte ​si‍ ujít jedinečnou kombinaci chutí, která vám zaručeně zpříjemní každý oběd nebo večeři. S​ námi si snadno připravíte tento tradiční český klenot!

Suroviny

  • 500g vepřového masa
  • 500g hlavkoveho zelí
  • 500g ⁣brambor
  • sul, pepr
  • olej
  • 5 stroužků cesneku
  • 2 cibule
  • 200ml vývaru
  • olej

Postup

  1. Nařežeme vepřové maso na menší kousky a osolíme a opepříme.
  2. Zelí nasekáme⁢ na jemné nudle a brambory oloupeme a nakrájíme na kostky.
  3. V hrnci⁣ rozpálíme olej a osmažíme nakrájené maso‌ dozlatova.
  4. Přidáme na nudle nakrájené zelí a osmahneme společně‌ s masem.
  5. Přidáme nakrájené brambory, proléváme ⁣vývarem a ⁤dusíme ⁢pod poklicí do měkka.
  6. Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli se stroužky česneku a přilijeme omáčku od masa.
  7. Dokyselíme a ⁢případně osolíme a dochutíme pepřem.
  8. Servírujeme s knedlíkem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *