7. 3. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte delikátní recept na italskou Pomodoro omáčku s bazalkou, která dodá vašim těstovinám ten pravý italský šmrnc. S nasekanou čerstvou bazalkou a rajčaty vytvoříte dokonalou omáčku plnou chuti a vůně. Tento recept vám nezabere mnoho času a bude skvělou volbou pro rychlý a chutný oběd či večeři. Sledujte postup a užijte si jedinečnou italskou kuchyni doma!
Suroviny
- 500g rajčat
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- čerstvá bazalka
- olivový olej
- sůl a pepř
Postup
- Rajčata oloupejte a nakrájejte na drobné kousky.
- Cibuli a česnek nakrájejte na malé kousky.
- Na pánvi ohřejte olivový olej a osmahněte cibuli s česnekem, dokud nezezlátne.
- Přidejte rajčata a dusíme na středním ohni přibližně 20 minut, občas promíchávejte.
- Přidejte nasekanou bazalku a dochuťte solí a pepřem.
- Omixujte omáčku do hladka a podávejte s těstovinami nebo jako přílohu k masu.