6. 3. 2025
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte domácí recept na lahodnou rajskou smetanovou omáčku s vůní čerstvých bylinek, která skvěle ladí s křehkými bramborami. Tento tradiční pokrm je snadno připravitelný a určitě potěší celou rodinu. Přidejte do svého jídelníčku tento chutný recept a dopřejte si skvělou chuťovou bombu!
Suroviny:
- 4 velké brambory
- 1 cibule
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- 500 ml rajčatového protlaku
- 200 ml smetany ke šlehání
- sůl, pepř, cukr
Postup:
- Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme ve slané vodě do měkka.
- Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a osmahneme na másle do zlatova.
- Přidáme hladkou mouku a za stálého míchání zprudka osmahneme dozlatova.
- Přilijeme rajčatový protlak a smetanu, promícháme a povaříme asi 10 minut na mírném ohni.
- Ochutíme solí, pepřem a případně přidáme trochu cukru.
- Odhodíme vodu z uvařených brambor a podáváme je se rajskou smetanovou omáčkou.