5. 3. 2025
Autor: Tomáš Zelený

zdroj: Recepty 24/7
Paneer masala s lilkem je lahodný indický pokrm, který spojuje lahodný sýr paneer s aromatickými indickými kořeněnými omáčkami a čerstvým lilkem. Tento recept je ideální pro všechny milovníky indické kuchyně a je snadný k přípravě doma. Vyzkoušejte ho ještě dnes a pochutnejte si na lahodné kombinaci chutí!
Suroviny
- 250 g paneeru
- 1 velká cibule
- 2 střední rajčata
- 1 zelený lilek
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 lžička mletého česneku
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvá nasekaná koriandr na ozdobení
Postup
- Paneer nakrájejte na kostky a lilek na kolečka.
- Cibuli nakrájejte na drobné kousky a rajčata na kostičky.
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte cibuli dozlatova.
- Přidejte zázvor a česnek a restujte dalších pár minut.
- Přisypte všechny koření (kurkuma, kmín, koriandr) a promíchejte.
- Přidejte rajčata a vařte, dokud se nerozvaří a nevznikne omáčka.
- Přidejte paneer a lilky, promíchejte a nechte vařit dalších 5-10 minut, dokud není vše dobře prohřáté.
- Přidejte sůl a pepř podle chuti.
- Po uvedení do mísy ozdobte nasekaným čerstvým koriandrem a podávejte s rýží nebo indickým chlebem naan.