3. 3. 2025
Autor: Hana Tobiášová

zdroj: Recepty 24/7
Argentinské grilované maso s chimichurri je oblíbený recept pro milovníky grilování. Tento jednoduchý a chutný pokrm kombinuje šťavnaté kousky masa s pikantní omáčkou chimichurri, která dodává jídlu úžasnou chuť. Vyzkoušejte tento argentinský tradiční pokrm a užijte si skvělou grilovací hostinu s přáteli a rodinou.
Suroviny
- 600g hovězího masa (např. svíčková)
- 4 stroužky česneku
- 1 pomeranč (šťáva a kůra)
- 1 citrón (šťáva a kůra)
- 4 lžíce červeného vína
- 2 lžíce oleje
- sůl a pepř
Postup
- Na přípravu marinády smíchejte strouhaný česnek, šťávu a kůru z pomeranče a citrónu, červené víno, olej, sůl a pepř.
- Natřete marinádou hovězí maso a nechte ho odležet minimálně 2 hodiny (ideálně přes noc).
- Zahřejte gril na vysokou teplotu.
- Grilujte maso podle preferovaného stupně propečení (cca 4-5 minut z každé strany pro středně propečené).
- Mezitím připravte chimichurri – omáčku z nasekané petržele, mletého červeného pepře, oregana, olivového oleje, octa a soli.
- Po upečení masa nechte ho odpočinout pár minut a podávejte s chimichurri omáčkou.