3. 3. 2025
Autor: Hana Tobiášová
Argentinské grilované masa s chimichurri
zdroj: Recepty 24/7

Argentinské grilované maso s chimichurri je oblíbený recept pro milovníky grilování. Tento jednoduchý a chutný pokrm kombinuje šťavnaté kousky masa s pikantní omáčkou chimichurri, která dodává jídlu úžasnou chuť. Vyzkoušejte tento argentinský tradiční pokrm a užijte si skvělou grilovací hostinu s přáteli a rodinou.

Suroviny

  • 600g hovězího masa (např. svíčková)
  • 4 stroužky česneku
  • 1 pomeranč (šťáva a kůra)
  • 1 citrón (šťáva a kůra)
  • 4 lžíce červeného vína
  • 2 lžíce oleje
  • sůl a pepř

Postup

  1. Na přípravu marinády smíchejte strouhaný česnek, šťávu a kůru z pomeranče a citrónu, červené víno, olej, sůl a pepř.
  2. Natřete marinádou hovězí maso a nechte ho odležet minimálně 2 hodiny (ideálně přes noc).
  3. Zahřejte gril na vysokou teplotu.
  4. Grilujte maso podle preferovaného stupně propečení (cca 4-5 minut z každé strany pro středně propečené).
  5. Mezitím připravte chimichurri – omáčku z nasekané petržele, mletého červeného pepře, oregana, olivového oleje, octa a soli.
  6. Po upečení masa nechte ho odpočinout pár minut a podávejte s chimichurri omáčkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *