3. 3. 2025
Autor: Martin Roubec

zdroj: Recepty 24/7
Tento recept na pikantní krevety s kokosovém mlékem přináší exotickou chutě do vaší kuchyně! Zažijte spojení sladkého kokosu a pikantního koření, které dodá vašim krevetám nezapomenutelnou chuť. Ideální jídlo pro zpestření běžného jídelníčku, snadno a rychle připravitelné. Prohlédněte si náš krok za krokem postup a nechte se inspirovat k vytvoření dokonalého večeře. Klikněte a objevte, jak jednoduše můžete impresionovat rodinu či přátele tímto lahodným a zdravým pokrmem.
Suroviny
- 500 g oloupaných krevet
- 1 lžíce kokosového oleje
- 1 cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 červená paprika, nakrájená na proužky
- 200 ml kokosového mléka
- 1 lžíce červené kari pasty
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžička hnědého cukru
- Šťáva z 1 limetky
- Čerstvý koriandr, na ozdobu
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
Postup
- Nahřejte kokosový olej v hluboké pánvi nebo woku na střední teplotu.
- Přidejte nasekanou cibuli a česnek, smažte dozlatova.
- Přidáte červenou papriku a smažte další 2 minuty.
- Do pánve přidejte krevety a smažte je, dokud nezačnou růžovět.
- Přidejte kari pastu a dobře promíchejte s ostatními ingrediencemi.
- Zalijte kokosovým mlékem a přidejte rybí omáčku a hnědý cukr. Dobře promíchejte a nechejte vařit na mírném ohni 5-10 minut, nebo dokud nejsou krevety plně vařené.
- Ochutnejte a přidáte limetkovou šťávu, sůl a pepř podle vaší chuti.
- Podávejte teplé, posypané čerstvým koriandrem. Lze podávat s rýží nebo chlebem.