3. 3. 2025
Autor: Zbyněk Pospíšil
Česneková bruschetta s rajčaty a bazalkou
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si chuť léta s naším jednoduchým receptem na česnekovou bruschettu s rajčaty a bazalkou. Ideální jako lehký předkrm nebo chutný snack. Tento recept vám přináší jedinečnou kombinaci svěžích rajčat, aromatické bazalky a působivého česneku na křupavém pečivu. Díky podrobnému návodu bude příprava snadná a rychlá. Vyzkoušejte náš recept na bruschettu a dopřejte si pravou italskou pochoutku přímo u vás doma!

Suroviny

  • 4 plátky bagety nebo jiného chleba
  • 2 stroužky česneku
  • 2 zralá rajčata
  • několik listů čerstvé bazalky
  • olivový olej
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř

Postup

  1. Předehřejte gril na střední teplotu.
  2. Plátky chleba opečte na grilu z obou stran dozlatova.
  3. Rozkrojte stroužky česneku a jemně jimi potřete opečené plátky chleba.
  4. Rajčata umyjte a nakrájejte na malé kostičky. Bazalku nasekejte.
  5. V míse smíchejte rajčata a bazalku, osolte, opepřete a zakápněte olivovým olejem.
  6. Směs nasypte na česnekem potřené chleby.
  7. Podávejte ihned.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *