2. 3. 2025
Autor: Eva Komárková
Italská pizza Schiacciata Florentina
zdroj: Recepty 24/7

Užijte ‌si ‌tradiční toskánskou ‌chuť s italskou pizzou Schiacciata Florentina. Tato lahodná ​pizza plněná⁤ ricottou, ​špenátem ⁣a parmezánem vás‌ okouzlí jedinečnou kombinací chutí. ‍Vyzkoušejte tento recept a⁤ přeneste se do slunného Toskánska‍ přímo z pohodlí⁢ vaší kuchyně.

Suroviny

  • 500​ g hladké mouky
  • 1‌ sáček sušeného droždí
  • 1⁤ lžička ⁢soli
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 300 ml vlažné vody
  • 200 ⁤g špenátu
  • 150 g ricotty
  • 150⁢ g​ parmazánu
  • 150 ⁣g⁣ cherry ⁢rajčat
  • 1 lžička pepře

Postup

  1. V ⁣misce ​smíchejte mouku, droždí ‌a sůl.
  2. Přidejte olivový olej a postupně přilijte vodu. Těsto ​hněťte, ‍dokud nevytvoříte hladkou kouli.
  3. Těsto nechte kynout alespoň ‍1 hodinu ⁣na ​teplém místě pod utěrkou.
  4. Na pomoučeném válci‌ rozválejte těsto na placku a‌ dejte ji na plech ‍vyložený pečicím papírem.
  5. Na těsto rozetřete ⁣ricottu a na ni rozložte ⁣nasekaný špenát, cherry rajčata a nahrubo⁣ nastrouhaný parmazán.
  6. Pizza pečte v troubě ⁤předehřáté na⁢ 200 °C asi 20 minut, dokud‌ není těsto ⁢zlatavě hnědé.
  7. Po vyndání ⁤z trouby posypte ⁤pizzu pepřem a podávejte teplou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *