2. 3. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Užijte si tradiční toskánskou chuť s italskou pizzou Schiacciata Florentina. Tato lahodná pizza plněná ricottou, špenátem a parmezánem vás okouzlí jedinečnou kombinací chutí. Vyzkoušejte tento recept a přeneste se do slunného Toskánska přímo z pohodlí vaší kuchyně.
Suroviny
- 500 g hladké mouky
- 1 sáček sušeného droždí
- 1 lžička soli
- 2 lžíce olivového oleje
- 300 ml vlažné vody
- 200 g špenátu
- 150 g ricotty
- 150 g parmazánu
- 150 g cherry rajčat
- 1 lžička pepře
Postup
- V misce smíchejte mouku, droždí a sůl.
- Přidejte olivový olej a postupně přilijte vodu. Těsto hněťte, dokud nevytvoříte hladkou kouli.
- Těsto nechte kynout alespoň 1 hodinu na teplém místě pod utěrkou.
- Na pomoučeném válci rozválejte těsto na placku a dejte ji na plech vyložený pečicím papírem.
- Na těsto rozetřete ricottu a na ni rozložte nasekaný špenát, cherry rajčata a nahrubo nastrouhaný parmazán.
- Pizza pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 20 minut, dokud není těsto zlatavě hnědé.
- Po vyndání z trouby posypte pizzu pepřem a podávejte teplou.