2. 3. 2025
Autor: Roman Žák
Pečená kachna s pomeranči
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte připravit lahodnou pečenou kachnu s pomeranči a okořenit vaše sváteční menu neotřelým exotickým dotekem. Tento recept vás uchvátí svou bohatou chutí a dokonalou kombinací křupavé kůrčičky a šťavnatého masa. Sledujte náš jednoduchý postup a překvapte své hosty tímto luxusním pokrmem!

Suroviny:

  • 1 kachna
  • 2 pomeranče
  • 4 stroužky česneku
  • čerstvý tymián
  • sůl a pepř

Postup:

  1. Nejprve si předehřejeme troubu na 200°C.
  2. Kachně nařízneme kůži na křížově a osolíme a opepříme jak uvnitř, tak zvenčí.
  3. Pomeranče rozkrojíme na čtvrtky a spolu s česnekem a tymiánem vložíme dovnitř kachny.
  4. Kachnu pečeme v troubě přibližně 2 hodiny, nebo dokud není kůže krásně křupavá a maso měkké.
  5. Během pečení občas kachnu polejeme vlastní šťávou v pekáči.
  6. Po upečení necháme kachnu chvilku odpočinout a pak ji pokrájíme na porce.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *