2. 3. 2025
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte připravit lahodnou pečenou kachnu s pomeranči a okořenit vaše sváteční menu neotřelým exotickým dotekem. Tento recept vás uchvátí svou bohatou chutí a dokonalou kombinací křupavé kůrčičky a šťavnatého masa. Sledujte náš jednoduchý postup a překvapte své hosty tímto luxusním pokrmem!
Suroviny:
- 1 kachna
- 2 pomeranče
- 4 stroužky česneku
- čerstvý tymián
- sůl a pepř
Postup:
- Nejprve si předehřejeme troubu na 200°C.
- Kachně nařízneme kůži na křížově a osolíme a opepříme jak uvnitř, tak zvenčí.
- Pomeranče rozkrojíme na čtvrtky a spolu s česnekem a tymiánem vložíme dovnitř kachny.
- Kachnu pečeme v troubě přibližně 2 hodiny, nebo dokud není kůže krásně křupavá a maso měkké.
- Během pečení občas kachnu polejeme vlastní šťávou v pekáči.
- Po upečení necháme kachnu chvilku odpočinout a pak ji pokrájíme na porce.