2. 3. 2025
Autor: Michaela Srncová
Jehněčí kofta s rýží a rajčaty
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné jehněčí kofta se spořádáním rýže a osvěžujícími rajčaty. Tento jednoduchý recept přinese do vaší kuchyně lahodné orientální chuťové dobrodružství. Užijte si bohatou kombinaci koření a jedinečnou vůni jehněčího masa.

Suroviny

  • 500g jehněčího mletého masa
  • 1 cibule (nasekaná)
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kardamomu
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení
  • vařená rýže
  • rajčata na ozdobu

Postup

  1. V míse smíchejte jehněčí mleté maso, nasekanou cibuli, česnek, kmín, koriandr, kardamom, sůl a pepř. Dobře promíchejte.
  2. Formujte z směsi malé koule (kofty).
  3. Na pánvi rozehřejte olej a opékejte kofty z obou stran, dokud nejsou zlatavé a propečené.
  4. Smažené kofty podávejte s vařenou rýží a ozdobte rajčaty.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *