28. 2. 2025
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tradiční francouzské jídlo ratatouille, které je připravené zapečením v troubě. Tento lahodný vegetariánský pokrm plný zeleniny, jako jsou lilek, cibule, paprika a rajčata, je skvělou volbou pro zdravou a chutnou večeři. Sledujte náš recept na ratatouille pečené v troubě a pochutnejte si na bohatých chutích této typicky francouzské speciality.
Suroviny
- 1 baklažán
- 2 cukety
- 2 papriky
- 4 rajčata
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- Čerstvé bylinky (např. tymián, rozmarýn)
- Olivový olej
- Sůl a pepř
Postup
- Nejprve předehřejeme troubu na 180 stupňů Celsia.
- Baklažána, cukety, papriky a rajčata nakrájíme na stejnoměrně silné plátky.
- Cibuli a česnek nakrájíme na jemno.
- Na plech vyložený pečicím papírem rozložíme vrstvu cibule a česneku.
- Následně na to vrstvu plátků baklažána, cukety, papriky a rajčat.
- Opakujeme, dokud nám nedojdou suroviny.
- Polejeme olivovým olejem a posypeme čerstvými bylinkami, solí a pepřem.
- Přikryjeme alobalem a pečeme v troubě cca 45 minut, dokud zelenina není měkká.
- Před podáváním můžeme posypat nastrouhaným sýrem nebo zakápnout balzamikovým octem.