28. 2. 2025
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Indonéská jehněčí kari s kokosem je lahodný exotický pokrm plný chutí a vůní. Pojďte si vychutnat tradiční indonéskou kuchyni s tímto receptem plným koření a kokosového mléka. Vyzkoušejte ho doma a užijte si nezapomenutelnou chuťovou explozi!
Suroviny
- 500g jehněčího masa nakrájeného na kostky
- 1 cibule nakrájená na drobné kousky
- 3 stroužky česneku nasekané
- 1 červená paprika nakrájená na proužky
- 2 lžíce kari koření
- 400ml kokosového mléka
- 2 lžíce oleje
- 500g vařené rýže
- Soľ, pepř a čerstvý koriandr na dochucení
Postup
- Na pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm cibuli dozlatova.
- Přidejte česnek a nechte chvíli restovat.
- Přidejte k masu kari koření a orestujte ho z obou stran.
- Přisypte nakrájenou papriku a restujte dalších pár minut.
- Přilijte kokosové mléko a nechte provařit do zhoustnutí omáčky.
- Přidejte vařenou rýži a promíchejte, dejte chvilku provařit.
- Na závěr dochuťte solí, pepřem a nasekaným koriandrem.