28. 2. 2025
Autor: Petr Kolář
Indonéská jehněčí kari s kokosem
zdroj: Recepty 24/7

Indonéská jehněčí kari s kokosem je lahodný exotický pokrm plný chutí a vůní. Pojďte si vychutnat tradiční indonéskou kuchyni s tímto receptem plným koření a kokosového mléka. Vyzkoušejte ho doma a užijte si nezapomenutelnou chuťovou explozi!

Suroviny

  • 500g jehněčího masa nakrájeného na kostky
  • 1 cibule nakrájená na drobné kousky
  • 3 stroužky česneku nasekané
  • 1 červená paprika nakrájená na proužky
  • 2 lžíce kari koření
  • 400ml kokosového mléka
  • 2 lžíce oleje
  • 500g vařené rýže
  • Soľ, pepř a čerstvý koriandr na dochucení

Postup

  1. Na pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm cibuli dozlatova.
  2. Přidejte česnek a nechte chvíli restovat.
  3. Přidejte k masu kari koření a orestujte ho z obou stran.
  4. Přisypte nakrájenou papriku a restujte dalších pár minut.
  5. Přilijte kokosové mléko a nechte provařit do zhoustnutí omáčky.
  6. Přidejte vařenou rýži a promíchejte, dejte chvilku provařit.
  7. Na závěr dochuťte solí, pepřem a nasekaným koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *