25. 2. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Pappardelle s hovězím ragú je lahodné italské jídlo, které si zamilujete. Těstoviny pappardelle se perfektně doplňují s bohatým a šťavnatým hovězím ragú. Připravte si tento lahodný pokrm a užijte si kulinářský zážitek plný chutí a vůní. S naším receptem na pappardelle s hovězím ragú si určitě pochutnáte!
Suroviny
- 400g pappardelle těstovin
- 500g hovězího masa na ragú
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 400g rajčat
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušeného tymiánu
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi opražíme na kostky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme na kostky nakrájené hovězí maso a za občasného míchání necháme zatáhnout.
- Přidáme na kostky nakrájená rajčata, rajčatový protlak, oregano, tymián, sůl a pepř a podusíme pod pokličkou do měkka.
- V mezičase uvaříme pappardelle těstoviny podle návodu na obalu.
- Přecedíme těstoviny, přidáme je do hovězího ragú a promícháme.
- Pappardelle s hovězím ragú podáváme posypané nasekanou petrželkou.