24. 2. 2025
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Ochutnejte lahodný hummus s jehněčím mletým masem, skvělým receptem plným bohatých chutí a tradičních koření. Tento jedinečný pokrm je ideální volbou pro všechny milovníky středomořské kuchyně a skvělou alternativou k klasickému hummusu. Vyzkoušejte tento recept a okořeňte svou kuchyni novým a zajímavým způsobem!
Suroviny
- 400 g cizrny (uvařené)
- 150 g jehněčího mletého masa
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 citrón (šťáva)
- 1 lžička mletého kmínu
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Do mixéru dejte vařenou cizrnu, olivový olej, strouhaný česnek, citrónovou šťávu, mletý kmín, sůl a pepř.
- Míchejte všechny ingredience dohladka.
- Na pánvi smažte jehněčí mleté maso až dozlatova.
- Přidejte smažené jehněčí mleté maso do mixéru s cizrnou a vše znovu promíchejte.
- Cizrnu s jehněčím masem podávejte s křupavým pečivem nebo zeleninou.