24. 2. 2025
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na tradiční české jídlo – vepřové na kyselo. Tento lahodný pokrm se vyznačuje jemným masem v kyselé omáčce, která je doplněna o klasické koření a zeleninu. Skvělá volba pro milovníky tradiční české kuchyně! Sledujte náš jednoduchý recept a uvařte si vepřové na kyselo jako profesionál.
Suroviny
- 600 g vepřového masa
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce octa
- 1 lžíce cukru
- 1 lžíce hladké mouky
- 200 ml zakysané smetany
- sůl, pepř, olej na smažení
Postup
- Maso nakrájíme na nudličky a osolíme a opepříme.
- Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Česnek oloupeme a prolisujeme.
- Nakrájené maso opečeme na oleji spolu s cibulí dozlatova.
- Přidáme prolisovaný česnek a na chvíli orestujeme.
- Přilijeme trochu vody a dusíme, dokud maso nezměkne.
- Smícháme ocet s cukrem a moukou a vmícháme do masa. Necháme chvilku provařit.
- Na závěr vmícháme zakysanou smetanu a necháme provařit do zhoustnutí omáčky.
- Podáváme s knedlíkem nebo bramborovým knedlíkem.