24. 2. 2025
Autor: Dana Novotná
Vepřové na kyselo
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na tradiční české ​jídlo – vepřové na kyselo.‌ Tento lahodný pokrm ⁤se vyznačuje jemným masem v⁢ kyselé⁣ omáčce, která ⁤je doplněna‍ o klasické‌ koření a zeleninu. ⁣Skvělá volba pro milovníky tradiční české kuchyně!​ Sledujte náš jednoduchý⁤ recept ⁣a uvařte si vepřové⁣ na kyselo⁤ jako ‍profesionál.

Suroviny

  • 600 g vepřového masa
  • 1​ cibule
  • 3⁤ stroužky česneku
  • 1 ⁤lžíce⁤ octa
  • 1 lžíce ‍cukru
  • 1 lžíce⁤ hladké ⁤mouky
  • 200⁢ ml zakysané smetany
  • sůl, pepř, olej​ na smažení

Postup

  1. Maso ⁢nakrájíme na nudličky a osolíme a opepříme.
  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Česnek oloupeme a prolisujeme.
  3. Nakrájené maso opečeme na ⁣oleji spolu s cibulí dozlatova.
  4. Přidáme ⁢prolisovaný česnek a na chvíli orestujeme.
  5. Přilijeme trochu vody a dusíme, dokud maso nezměkne.
  6. Smícháme ocet s cukrem a moukou a vmícháme do masa. Necháme chvilku provařit.
  7. Na závěr vmícháme zakysanou smetanu a ​necháme provařit do ​zhoustnutí omáčky.
  8. Podáváme s knedlíkem nebo bramborovým ‌knedlíkem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *