23. 2. 2025
Autor: Roman Žák
Hovězí burgundské pieší (Boeuf Bourguignon)
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí burgundské pieší, nebo též Boeuf Bourguignon, je klasický francouzský recept na hovězí maso dusené v červeném víně s kořením a zeleninou. Tento lahodný a bohatý pokrm je oblíbený po celém světě, ať už se podává s bramborami nebo šťouchanými bramborami. Naučte se, jak připravit tradiční Boeuf Bourguignon a ohromte své hosty skvělou gastronomickou lahůdkou.

Suroviny

  • 1 kg hovězího masa (třené na kostky)
  • 200 g slaniny (nakrájené na kostičky)
  • 4 stroužky česneku (nasekané)
  • 2 cibule (nakrájené)
  • 4 mrkve (nakrájené)
  • 400 ml vývaru
  • 400 ml červeného vína
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička tymiánu
  • 1 lžička majoránky
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi osmahneme slaninu, cibuli a česnek.
  2. Přidáme hovězí maso a restujeme, dokud nezezlátne.
  3. Přidáme nakrájené mrkve, vývar, víno, rajčatový protlak a bylinky.
  4. Pod pokličkou dusíme asi 2-3 hodiny, dokud maso není měkké.
  5. Případně dochutíme solí a pepřem a podáváme s bramborovou kaší nebo těstovinami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *