23. 2. 2025
Autor: Petr Kolář
Nasi Goreng“ – indonéská smažená rýže
zdroj: Recepty 24/7

Nasi Goreng je tradiční indonéské jídlo, které se skládá z lahodné smažené rýže smíchané s různými druhy masa, zeleniny a vajec. Tento exotický pokrm je oblíbený pro svou bohatou chuť a jednoduchou přípravu. Vyzkoušejte tento recept na domácí Nasi Goreng a přenesete se přímo do uliček trhů v Indonésii.

Suroviny

  • 400g vařené rýže
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 cibule, nakrájená na kostičky
  • 1 mrkev, nakrájená na kostičky
  • 100g hrášku
  • 2 vejce
  • 100g kuřecího masa, nakrájeného na kostičky (volitelně)
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce černého pepře
  • 1 lžička cukru
  • sůl a olej na smažení

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmažte cibuli a česnek dozlatova.
  2. Přidejte kuřecí maso a restujte ho, dokud není zprudka.
  3. Přidejte mrkev a hrášek a restujte dalších pár minut.
  4. Přidejte vařenou rýži a promíchejte s ostatními surovinami.
  5. Ve vyklíčené části pánve rozklepněte vejce a míchejte, dokud se vajíčka nesmaží.
  6. Přidejte sójovou omáčku, pepř, cukr a sůl a promíchejte.
  7. Nechte restovat pár minut, dokud rýže není dobře prohřátá.
  8. Smaženou rýži přendejte na talíř a podávejte ihned. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *