23. 2. 2025
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Nasi Goreng je tradiční indonéské jídlo, které se skládá z lahodné smažené rýže smíchané s různými druhy masa, zeleniny a vajec. Tento exotický pokrm je oblíbený pro svou bohatou chuť a jednoduchou přípravu. Vyzkoušejte tento recept na domácí Nasi Goreng a přenesete se přímo do uliček trhů v Indonésii.
Suroviny
- 400g vařené rýže
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 cibule, nakrájená na kostičky
- 1 mrkev, nakrájená na kostičky
- 100g hrášku
- 2 vejce
- 100g kuřecího masa, nakrájeného na kostičky (volitelně)
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce černého pepře
- 1 lžička cukru
- sůl a olej na smažení
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmažte cibuli a česnek dozlatova.
- Přidejte kuřecí maso a restujte ho, dokud není zprudka.
- Přidejte mrkev a hrášek a restujte dalších pár minut.
- Přidejte vařenou rýži a promíchejte s ostatními surovinami.
- Ve vyklíčené části pánve rozklepněte vejce a míchejte, dokud se vajíčka nesmaží.
- Přidejte sójovou omáčku, pepř, cukr a sůl a promíchejte.
- Nechte restovat pár minut, dokud rýže není dobře prohřátá.
- Smaženou rýži přendejte na talíř a podávejte ihned. Dobrou chuť!