22. 2. 2025
Autor: Petr Kolář
Tempura z krevet
zdroj: Recepty 24/7

Úžasný recept na tempuru z krevet, který vás okouzlí svou křupavostí a lahodnou chutí! Snadné a rychlé příprava, která potěší každého milovníka mořských plodů. Vyzkoušejte tento japonský lahodný pokrm doma a ukažte své kuchařské umění!

Suroviny

  • 200 g krevet
  • 100 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • 100 ml studené vody
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení

Postup

  1. Oloupejte krevety a odstraněte jim střeva.
  2. V misce smíchejte mouku, vejce, vodu, sůl a pepř a dobře promíchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
  3. Do těsta namočte každou krevetu a vložte je postupně do hluboké pánve s horkým olejem.
  4. Smažte krevety z obou stran, dokud nejsou zlatě hnědé a křupavé.
  5. Hotové krevety tempura vyndejte z oleje a nechte je odkapat na papírovém ubrousku.
  6. Podávejte s omáčkou na dip nebo salátem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *