22. 2. 2025
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Úžasný recept na tempuru z krevet, který vás okouzlí svou křupavostí a lahodnou chutí! Snadné a rychlé příprava, která potěší každého milovníka mořských plodů. Vyzkoušejte tento japonský lahodný pokrm doma a ukažte své kuchařské umění!
Suroviny
- 200 g krevet
- 100 g hladké mouky
- 1 vejce
- 100 ml studené vody
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup
- Oloupejte krevety a odstraněte jim střeva.
- V misce smíchejte mouku, vejce, vodu, sůl a pepř a dobře promíchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
- Do těsta namočte každou krevetu a vložte je postupně do hluboké pánve s horkým olejem.
- Smažte krevety z obou stran, dokud nejsou zlatě hnědé a křupavé.
- Hotové krevety tempura vyndejte z oleje a nechte je odkapat na papírovém ubrousku.
- Podávejte s omáčkou na dip nebo salátem.