22. 2. 2025
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Tradiční český guláš s domácími knedlíky je lahodná pochoutka pro každou příležitost. Naučte se, jak připravit chuťově bohatý guláš s hovězím masem a křupavými knedlíky a překvapte své blízké skvělou večeří plnou tradice a chuti. S naším receptem na tradiční guláš s knedlíkem se vám to určitě povede!
Suroviny
- 500g hovězího masa
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce mleté papriky
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička majoránky
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- sůl a pepř podle chuti
- 3 brambory
- olej na smažení
Postup
- Maso nakrájejte na menší kousky a osmahněte na oleji ve velkém hrnci.
- Přidejte nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek a nechte chvíli restovat.
- Přidejte mletou papriku, kmín a majoránku a promíchejte.
- Zalijte vodou tak, aby bylo maso ponořené, přidejte rajčatový protlak a nechte vařit asi 1,5 hodiny.
- Přidejte nakrájené brambory a vařte dalších 30 minut nebo dokud nejsou brambory měkké.
- Osolte a opepřete podle chuti.
- Hotový guláš podávejte s houskovým knedlíkem.