21. 2. 2025
Autor: Roman Žák
Mořské plody v bylinkové omáčce
zdroj: Recepty 24/7

Vychutnejte si lahodný recept na mořské plody v bylinkové omáčce plný intenzivních mořských chutí a osvěžujících bylinek. Tento jednoduchý recept vám přinese chuťový zážitek jako z rybí restaurace přímo doma. Sledujte náš krok za krokem návod a připravte si toto skvělé jídlo na večeři nebo slavnostní příležitost.

Suroviny

  • 400g směsi mražených mořských plodů
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 200ml smetany ke šlehání
  • čerstvé bylinky (petrželka, tymián, estragon)
  • sůl a pepř

Postup

  1. Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm najemno nakrájenou cibuli.
  2. Přidáme prolisovaný česnek a necháme osmahnout dozlatova.
  3. Přidáme mražené mořské plody a restujeme do změknutí.
  4. Přilijeme smetanu ke šlehání a necháme chvíli povařit.
  5. Přidáme nasekané bylinky podle chuti a dochutíme solí a pepřem.
  6. S přiloženým těstovinami podáváme ihned. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *