21. 2. 2025
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Vychutnejte si lahodný recept na mořské plody v bylinkové omáčce plný intenzivních mořských chutí a osvěžujících bylinek. Tento jednoduchý recept vám přinese chuťový zážitek jako z rybí restaurace přímo doma. Sledujte náš krok za krokem návod a připravte si toto skvělé jídlo na večeři nebo slavnostní příležitost.
Suroviny
- 400g směsi mražených mořských plodů
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 200ml smetany ke šlehání
- čerstvé bylinky (petrželka, tymián, estragon)
- sůl a pepř
Postup
- Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm najemno nakrájenou cibuli.
- Přidáme prolisovaný česnek a necháme osmahnout dozlatova.
- Přidáme mražené mořské plody a restujeme do změknutí.
- Přilijeme smetanu ke šlehání a necháme chvíli povařit.
- Přidáme nasekané bylinky podle chuti a dochutíme solí a pepřem.
- S přiloženým těstovinami podáváme ihned. Dobrou chuť!