21. 2. 2025
Autor: Petr Kolář
Bibimbap v češtině
zdroj: Recepty 24/7

Bibimbap je tradiční jihokorejské jídlo, které si můžete připravit i doma v české kuchyni. Podívejte se na náš recept a nechte se inspirovat k vytvoření lahodného Bibimbapu, plného různých ingrediencí a bohaté chuti. Vyzkoušejte tento exotický pokrm a překvapte své chuťové buňky!

Suroviny:

  • 300g vařené rýže
  • 200g mrkve
  • 200g štíhlé hovězí
  • 200g špenátu
  • 4 vajíčka
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička česneku
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Na začátek si oloupejte a nakrájejte mrkev na jemné nudličky.
  2. Poté si na pánvi orestujte nakrájenou mrkev společně s hovězím, které předem nakrájejte na tenké plátky.
  3. Přidejte sójovou omáčku, cukr, česnek, sůl a pepř a nechte vařit do měkka.
  4. Mezitím si orestujte špenát na pánvi.
  5. Vezměte si kastrůlek s vroucí vodou a uvařte si vajíčka na tvrdo.
  6. Nakonec si na talíř nasypte vařenou rýži, nahoře položte restovanou mrkev s hovězím, orestovaný špenát a nakonec našijte rozkrojená vajíčka.
  7. Pokapejte sezamovým olejem a můžete podávat. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *