20. 2. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Zamilovaní do italské kuchyně si určitě oblíbí tento lahodný recept na rizoto s houbami a parmskou šunkou. Krémová rýže, aromatické houby a kvalitní parmská šunka vytvářejí dokonalou kombinaci chutí. Vyzkoušejte ho doma a připravte si skvělou večeři plnou lahodných příchutí!
Suroviny
- 200 g rýže na rizoto
- 300 g hub (například žampionů)
- 100 g parmské šunky
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce strouhaného parmazánu
- 750 ml zeleninového vývaru
- sůl, pepř, italské koření
Postup
- Na pánvi rozpusťte máslo a olivový olej.
- Přidejte na drobné kousky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek a osmahněte dozlatova.
- Přidejte na nudličky nakrájenou parmskou šunku a pokračujte smažením asi 5 minut.
- Přidejte na plátky nakrájené houby a osmahněte do měkka.
- Přidejte rýži a za stálého míchání restujte, dokud rýže neprosklovatí.
- Postupně přilévejte zeleninový vývar a vařte na mírném ohni asi 18 minut, občas zamíchávejte.
- Přidejte sůl, pepř, italské koření a parmazán a promíchejte.
- Podávejte horké posypané nasekanou petrželkou a parmazánem. Dobrou chuť!