20. 2. 2025
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Pho bo je tradiční vietnamská polévka s hovězím masem, bylinkami a rýžovými nudlemi. Vyzkoušejte tento lahodný recept a užijte si autentickou chuť asijské kuchyně.
Suroviny
- 400g hovězího masa
- 200g rýže pho
- 1 cibule
- 3 hřebíčky
- 1 skořicová tyčinka
- 3 kuličky nového koření
- 4 stroužky česneku
- 1 kousek zázvoru (asi 5cm)
- 2 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce cukru
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 limetka
- čerstvá mátová a koriandrová nať
- 250g fazolových klíčků
Postup
- Na sucho osmažte na pánvi hřebíčky, skořici a nové koření, dokud nezačnou vonět.
- Přidejte nakrájenou cibuli, česnek a zázvor a restujte dozlatova.
- Přidejte maso a zalijte vodou. Vařte 1,5 hodiny a po této době maso vyjměte a nakrájejte na tenké plátky.
- Přidejte rýžové nudle a vařte je podle návodu na balení.
- Do vývaru přidejte rybí omáčku, cukr, sójovou omáčku a limetkovou šťávu. Osolte a opepřete podle chuti.
- V misce rozložte nudle, maso a zalijte vroucím vývarem. Přidejte fazolové klíčky a nasekanou mátu a koriandr.
- Podávejte horké s limetkou a dalšími bylinkami.