20. 2. 2025
Autor: Petr Kolář
Pho bo, vietnamská polévka s hovězím masem
zdroj: Recepty 24/7

Pho bo je tradiční vietnamská polévka s hovězím masem, bylinkami a rýžovými nudlemi. Vyzkoušejte tento lahodný recept a užijte si autentickou chuť asijské kuchyně.

Suroviny

  • 400g hovězího masa
  • 200g rýže pho
  • 1 cibule
  • 3 hřebíčky
  • 1 skořicová tyčinka
  • 3 kuličky nového koření
  • 4 stroužky česneku
  • 1 kousek zázvoru (asi 5cm)
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 limetka
  • čerstvá mátová a koriandrová nať
  • 250g fazolových klíčků

Postup

  1. Na sucho osmažte na pánvi hřebíčky, skořici a nové koření, dokud nezačnou vonět.
  2. Přidejte nakrájenou cibuli, česnek a zázvor a restujte dozlatova.
  3. Přidejte maso a zalijte vodou. Vařte 1,5 hodiny a po této době maso vyjměte a nakrájejte na tenké plátky.
  4. Přidejte rýžové nudle a vařte je podle návodu na balení.
  5. Do vývaru přidejte rybí omáčku, cukr, sójovou omáčku a limetkovou šťávu. Osolte a opepřete podle chuti.
  6. V misce rozložte nudle, maso a zalijte vroucím vývarem. Přidejte fazolové klíčky a nasekanou mátu a koriandr.
  7. Podávejte horké s limetkou a dalšími bylinkami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *