20. 2. 2025
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte luxusní recept na svíčkovou roládu plněnou lahodným foie grasem. Tato lahodná kombinace zaručeně okouzlí vaše chuťové buňky a udělá z každého oběda skutečný gastronomický zážitek. Sledujte náš krok za krokem recept a připravte si tento lahodný pokrm doma.
Suroviny
- 500g svíčkového masa
- 100g foie gras
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 200ml vývaru
- 100ml bílého vína
- olej, sůl, pepř, tymián
Postup
- Svíčkové maso nakrájejte na plátky a lehce naklepeme.
- Očistěte zeleninu a nakrájejte ji na drobné kousky.
- Vložte foie gras na maso a zahalte ho do rolády. Pevně zavažte nitěm, aby roláda držela tvar.
- Na pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm cibuli, česnek a zeleninu.
- Přidejte roládu a osmahněte z obou stran dozlatova.
- Přilijte vývar a víno, přidejte tymián a dusíme pod pokličkou cca 45 minut.
- Nakrájejte roládu na plátky, podávejte se zeleninou a šťávou z pečení.