13. 2. 2025
Autor: Petr Kolář
Kimchi – tradiční korejská nakládaná zelenina
zdroj: Recepty 24/7

Kimchi je tradiční korejská pochoutka složená z nakládané zeleniny, která je oblíbená pro svou pikantní chuť a probiotické vlastnosti. Naučte se, jak si připravit vlastní domácí kimchi a užijte si lahodnou korejskou kuchyni! S naším receptem na kimchi bude vaše zelenina nakládaná jako od profesionálů. Zkuste to hned!

Suroviny

  • 1 hlávka zelí (např. čínské)
  • 1 mrkev
  • 1 ředkvička
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička soli
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžíce korejské papriky gochugaru
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce rybího přísady

Postup

  1. Na začátek si připravíme zelí, mrkev a ředkvičku.
  2. Zelí nakrájíme na menší kusy, osolíme a necháme odstát a změknout.
  3. Mezitím nakrájíme mrkev a ředkvičku na nudličky a prolisujeme česnek.
  4. Poté smícháme zelí se všemi ostatními surovinami a důkladně promícháme.
  5. Nakonec směs přesuneme do nádoby na fermentaci a necháme nakládat 2-3 dny při pokojové teplotě.
  6. Po této době můžeme kimchi skladovat v lednici a konzumovat podle potřeby.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *