12. 2. 2025
Autor: Dana Novotná
Knedlo-zelo-vepřo z divočiny
zdroj: Recepty 24/7

Klasický český recept na Knedlo-zelo-vepřo‍ z divočiny se skládá z nadýchaných knedlíků, restovaného zelí a výtečného vepřového masa z⁤ divoké zvěře.‌ Tento lahodný pokrm ⁤je oblíbenou volbou pro milovníky tradiční české‍ kuchyně. Sledujte náš jednoduchý recept a uvařte si doma tento poctivý⁣ pokrm plný⁤ chutí!

Suroviny

  • 400g divočiny ⁣(srnčí, jelení nebo⁣ dančí)
  • 500g zelí
  • 500g brambor
  • 1 cibule
  • 100g slaniny
  • 1 vejce
  • strouhanka
  • sůl, pepř, majoránka, kmín

Postup

  1. Nejprve si připravíme masové kuličky z divočiny. Divočinu nasekáme na menší kousky a společně se solí, pepřem, majoránkou a‌ najemno nakrájenou cibulí ​rozmixujeme v mixéru.
  2. Z této ⁣směsi‍ tvarujeme menší ​kuličky a obalíme je ve strouhance.
  3. V hrnci rozpálíme trochu oleje a osmažíme ⁢kuličky ⁤z divočiny dokud nezezlátnou.
  4. V jiném hrnci osmažíme na⁣ kostičky nakrájenou ⁤slaninu a přidáme na nudličky⁤ nakrájené zelí. Podlijeme ⁤trochou vody a dusíme do měkka.
  5. Vyklepeme brambory a uvaříme je ve slupce. Po uvaření oloupeme a rozmačkáme na pyré.
  6. Přidáme vejce, sůl, pepř a kmín a vypracujeme hladké těsto. Z ⁣těsta vytvarujeme kulaté knedlíky.
  7. Do hrnce s ​masem a zelím‌ přidáme knedlíky a necháme vše společně provařit.
  8. Na závěr ⁢můžeme dochutit solí⁣ a pepřem a podávat ⁤s nakrájenou ​petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *