11. 2. 2025
Autor: Dana Novotná
Hovězí na šalotkové omáčce s brusinkami
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí na šalotkové omáčce s brusinkami je lahodné jídlo‌ s bohatou a‍ chutnou omáčkou, ‌která dodává pokrmu jedinečnou chuť. ‌Tato kombinace hovězího masa‍ a ⁣sladkých⁣ brusinek‍ je‍ skvělou ‍volbou pro ⁤všechny milovníky dobrého jídla.​ Vyzkoušejte tento recept a pochutnejte ‌si​ na ‍skvělém pokrmu plném lahodných kombinací chutí!

Suroviny

  • 500g⁤ hovězího masa ⁣(např. roštěnec)
  • 4 ⁢stroužky⁣ česneku
  • 4 šalotky
  • 200 ml vývaru
  • 100 ml​ červeného vína
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2‍ lžíce másla
  • 2 lžíce oleje
  • 100g⁣ brusinek
  • sůl, pepř

Postup

  1. Na ⁢pánvi ​rozehřejeme máslo a olej
  2. Maso osolíme a opečeme z obou ‌stran dozlatova
  3. Vytáhneme maso z​ pánve a necháme odpočívat
  4. Na ‌pánvi zůstane šťáva z masa,‍ k ⁢ní‍ přidáme nadrobno nakrájený‍ česnek a šalotku, dusíme ‍do změknutí
  5. Přidáme mouku a necháme zhnědnout
  6. Zalijeme vývarem ‌a vínem, necháme provařit
  7. Přidáme brusinky a vaříme do změknutí
  8. Maso nakrájíme na ⁢plátky, přidáme ⁣do omáčky a ⁣necháme krátce ⁣prohřát
  9. Případně⁣ dochutíme‍ solí a ⁢pepřem
  10. Smažené ​hovězí podáváme ⁤s ‍brusinkovou omáčkou a přílohou dle vašeho výběru

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *