9. 2. 2025
Autor: Hana Tobiášová
Kuřecí paelha s mangem
zdroj: Recepty 24/7

Ochutnejte lahodnou kuřecí paelhu s mangem, exotickým ovocem, které dodá jídlu sladkou a osvěžující chuť. Tento recept kombinuje křupavé kuřecí maso s aromatickou koriandrovou rýží a ovocnou mangem pro dokonalou kombinaci chutí. Uvařte si exotické jídlo plné lahodných kontrastů a okouzlete své chuťové buňky!

Suroviny

  • 400g kuřecích prsou
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 zelená paprika
  • 1 červená paprika
  • 1 hrnek dlouhozrnné rýže
  • 2 hrnky kuřecího vývaru
  • 1 konzerva nakládaného manga
  • olivový olej
  • sůl, pepř, paprika, kurkuma
  • čerstvá petrželka

Postup

  1. Na pánvi osmahneme nakrájenou cibuli s česnekem a na kostky nakrájeným kuřecím masem.
  2. Přidáme nakrájené papriky a krátce restujeme.
  3. Přidáme omytou rýži a promícháme.
  4. Zalijeme kuřecím vývarem a necháme vařit pod pokličkou, dokud rýže nebude měkká.
  5. Přidáme nakrájené mango a dochutíme solí, pepřem, paprikou a kurkumou.
  6. Před podáváním posypeme nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *