4. 2. 2025
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Objavte lahodný recept na cizrnu s kokosovým mlékem curry, tradiční indické jídlo plné exotických chutí a vůní. S tímto jednoduchým receptem si lahodně pochutnáte na bohatých a nasycujících chutích, které vám dodají energii a užívání. Vyzkoušejte tento skvělý recept ještě dnes!
Suroviny
- 1 hrnek cizrny, namočené přes noc
- 1 plechovka kokosového mléka
- 1 cibule, nakrájená na drobné kousky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 rajče, nakrájené na kostičky
- 1 zelená paprika, nakrájená na proužky
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvá koriandr na ozdobení
Postup
- Cizrnu před vařením důkladně propláchněte.
- Na pánvi rozpalte trochu oleje a osmahněte cibuli s česnekem, dokud nezezlátnou.
- Přidejte kurkumu, koriandr a kmín a promíchejte.
- Přidejte do pánve nakrájené rajče a papriku a nechte chvíli dusit.
- Poté přidejte namočenou cizrnu a zalijte kokosovým mlékem, přiveďte k varu a nechte vařit asi 20 minut, dokud cizrna není měkká.
- Případně dochuťte solí a pepřem.
- Před podáváním posypte nasekaným koriandrem.