3. 2. 2025
Autor: Eva Komárková
Rizoto s hříbky a tymiánem
zdroj: Recepty 24/7

Chutné‍ rizoto⁣ s hříbky a tymiánem je ⁣skvělou ‍volbou pro milovníky ‍italské kuchyně. Tento recept vás okouzlí bohatou⁢ chutí hříbků a​ aromatickým tymiánem. Užijte si jeho přípravu a pokaždé si ​dopřejte kousek luxusu na talíři!

Suroviny

  • 200 ‌g ⁢hříbků
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 200 g rýže na⁢ rizoto
  • 500 ml‍ zeleninového ​vývaru
  • 1 ⁣lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce ⁢másla
  • sůl
  • čerstvý tymián
  • parmezán (volitelně)

Postup

  1. Na⁢ pánvi rozehřejeme ⁣olivový olej a máslo.
  2. Přidáme ⁢nakrájenou cibuli a smažíme dozlatova.
  3. Přidáme‍ na plátky ⁤nakrájené hříbky a⁣ prolisovaný česnek. Smažíme, dokud‍ hříbky nepustí vodu.
  4. Přidáme ‍rýži a‍ promícháme, necháme krátce restovat.
  5. Postupně přiléváme horký ‌zeleninový ‌vývar, a to vždy až po⁢ vypití předchozího. Mícháme a necháme rýži⁣ vsáknout vývar.
  6. Když ⁣je rýže měkká a má krémovou konzistenci, dochutíme solí, ⁣nasekaným čerstvým tymiánem a případně nastrouhaným parmezánem.
  7. Servírujeme posypané čerstvým tymiánem a parmezánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *