3. 2. 2025
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Chutné rizoto s hříbky a tymiánem je skvělou volbou pro milovníky italské kuchyně. Tento recept vás okouzlí bohatou chutí hříbků a aromatickým tymiánem. Užijte si jeho přípravu a pokaždé si dopřejte kousek luxusu na talíři!
Suroviny
- 200 g hříbků
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 200 g rýže na rizoto
- 500 ml zeleninového vývaru
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce másla
- sůl
- čerstvý tymián
- parmezán (volitelně)
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a máslo.
- Přidáme nakrájenou cibuli a smažíme dozlatova.
- Přidáme na plátky nakrájené hříbky a prolisovaný česnek. Smažíme, dokud hříbky nepustí vodu.
- Přidáme rýži a promícháme, necháme krátce restovat.
- Postupně přiléváme horký zeleninový vývar, a to vždy až po vypití předchozího. Mícháme a necháme rýži vsáknout vývar.
- Když je rýže měkká a má krémovou konzistenci, dochutíme solí, nasekaným čerstvým tymiánem a případně nastrouhaným parmezánem.
- Servírujeme posypané čerstvým tymiánem a parmezánem.