3. 2. 2025
Autor: Zbyněk Pospíšil
Pizza s mozzarellou a bazalkou
zdroj: Recepty 24/7

Připravte si doma lahodnou italskou pizzu s mozzarellou a bazalkou. Tento jednoduchý recept vás krok za krokem provede přípravou křupavého těsta a vlastní pizzy margherity, která okouzlí každého milovníka italské kuchyně. Objete tajemství dokonale roztavené mozzarelly a čerstvé bazalky, která dodává této pizze nezapomenutelnou chuť. Ideální volba pro večerní posezení s přáteli nebo rodinnou večeři. Staňte se pánem italské kuchyně s naším receptem na pizzu s mozzarellou a bazalkou!

Suroviny

  • 300 g pizzového těsta
  • 200 g mozzarelly
  • 150 ml rajčatového protlaku
  • Čerstvá bazalka
  • Olivový olej
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Rozehřejte troubu na 250 °C.
  2. Rozválíme pizzové těsto na tenký plát a položíme na pečicí papír.
  3. Potřeme těsto rajčatovým protlakem. Osolíme a opepříme podle chuti.
  4. Na těsto rovnoměrně rozložíme plátky mozzarelly.
  5. Pizzu pečeme v předehřáté troubě přibližně 10 minut, než je těsto zlatavé a sýr rozpuštěný.
  6. Po upečení pizzu ozdobíme čerstvými listy bazalky a pokapeme trochou olivového oleje.
  7. Podávejte ihned po upečení.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *