2. 2. 2025
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento lahodný recept na italské risotto s houbami a grana padano. Jeho krémová konzistence a bohatá chuť udělají radost vašim chuťovým buňkám. Naučte se, jak připravit toto lahodné jídlo a překvapte svou rodinu nebo přátele originální italskou specialitou.
Suroviny
- 250g arborio rýže
- 200g hub (žampiony nebo lišky)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 100ml bílého vína
- 1 lžíce másla
- 600ml zeleninového vývaru
- 50g Grana Padana sýra
- sůl, pepř a petržel na dochucení
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidejte na kostičky nakrájené houby a restujte je dozlatova.
- Přidejte rýži a poduste ji asi 2 minuty, dokud není sklenutá.
- Zalijte bílým vínem a míchejte, dokud víno zcela nevypaří.
- Postupně přilévejte zeleninový vývar, aby se rýže postupně vařila.
- Míchejte pravidelně a kráce poté, co přilijete vývar.
- Když je rýže měkká, přidejte máslo a nastrouhaný Grana Padano sýr.
- Osolte a opepřete podle chuti a promíchejte.
- Pokud máte rádi, můžete přidat ještě nasekanou petrželku na závěr.
- Risotto podávejte ihned a můžete posypat zbylým sýrem před podáváním.