2. 2. 2025
Autor: Eva Komárková
Risotto s houbami a grana padano
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento ⁤lahodný recept na italské ​risotto s houbami a grana padano. ⁤Jeho krémová konzistence a bohatá chuť udělají radost vašim⁣ chuťovým buňkám.⁣ Naučte⁤ se,⁣ jak připravit toto‌ lahodné jídlo‌ a překvapte ⁢svou rodinu ‍nebo⁤ přátele originální italskou specialitou.

Suroviny

  • 250g ​arborio rýže
  • 200g hub‌ (žampiony nebo lišky)
  • 1 cibule
  • 2​ stroužky česneku
  • 1 ⁣lžíce olivového oleje
  • 100ml bílého vína
  • 1 lžíce másla
  • 600ml zeleninového vývaru
  • 50g⁤ Grana Padana sýra
  • sůl, pepř ‌a‌ petržel ‍na‌ dochucení

Postup

  1. Na​ pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidejte‍ na kostičky nakrájené ⁤houby a restujte ‍je dozlatova.
  3. Přidejte‌ rýži a ‍poduste ji‍ asi⁤ 2 minuty, ‍dokud není sklenutá.
  4. Zalijte⁢ bílým‌ vínem a míchejte, dokud ⁣víno ⁣zcela nevypaří.
  5. Postupně přilévejte zeleninový​ vývar, ⁤aby se rýže postupně ​vařila.
  6. Míchejte pravidelně a⁣ kráce poté, co ⁣přilijete vývar.
  7. Když je rýže měkká, přidejte máslo⁤ a nastrouhaný Grana Padano sýr.
  8. Osolte a opepřete‌ podle chuti a promíchejte.
  9. Pokud ⁢máte rádi, můžete⁤ přidat⁤ ještě nasekanou petrželku na závěr.
  10. Risotto podávejte ihned a můžete posypat zbylým sýrem před ‌podáváním.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *