31. 1. 2025
Autor: Roman Žák
Hovězí na burgundský způsob
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na hovězí na burgundský způsob, který si oblíbí celá rodina. Pokrm je připravený s vínem, česnekem a bylinkami, které dodají jídlu bohatou chuť a aroma. Připravte si tento lahodný pokrm a užijte si nezapomenutelnou chuť Francie přímo ve vaší kuchyni.

Suroviny

  • 600 g hovězího masa
  • 100 g slaniny
  • 2 cibule
  • 2 mrkve
  • 2 stroužky česneku
  • 250 ml červeného vína
  • 250 ml hovězího vývaru
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička sušeného rozmarýnu
  • sůl a pepř podle chuti
  • olivový olej

Postup

  1. Na pánvi rozpálené na oleji osmahneme na kostky nakrájenou slaninu.
  2. Přidáme na kostky nakrájenou cibuli, oloupanou a na kolečka nakrájenou mrkev a prolisovaný česnek. Orestujeme do zlatova.
  3. Maso nakrájíme na menší kousky a přidáme do pánve. Opečeme ze všech stran.
  4. Přilijeme červené víno a necháme lehce vyvařit.
  5. Přidáme hovězí vývar, rajčatový protlak, tymián, rozmarýn, sůl a pepř. Pod pokličkou dusíme cca 1,5 hodiny, dokud maso není měkké.
  6. Pokrm podáváme s domácími bramborovými knedlíky nebo hříbkovým rizotem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *