31. 1. 2025
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na hovězí na burgundský způsob, který si oblíbí celá rodina. Pokrm je připravený s vínem, česnekem a bylinkami, které dodají jídlu bohatou chuť a aroma. Připravte si tento lahodný pokrm a užijte si nezapomenutelnou chuť Francie přímo ve vaší kuchyni.
Suroviny
- 600 g hovězího masa
- 100 g slaniny
- 2 cibule
- 2 mrkve
- 2 stroužky česneku
- 250 ml červeného vína
- 250 ml hovězího vývaru
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1 lžička sušeného rozmarýnu
- sůl a pepř podle chuti
- olivový olej
Postup
- Na pánvi rozpálené na oleji osmahneme na kostky nakrájenou slaninu.
- Přidáme na kostky nakrájenou cibuli, oloupanou a na kolečka nakrájenou mrkev a prolisovaný česnek. Orestujeme do zlatova.
- Maso nakrájíme na menší kousky a přidáme do pánve. Opečeme ze všech stran.
- Přilijeme červené víno a necháme lehce vyvařit.
- Přidáme hovězí vývar, rajčatový protlak, tymián, rozmarýn, sůl a pepř. Pod pokličkou dusíme cca 1,5 hodiny, dokud maso není měkké.
- Pokrm podáváme s domácími bramborovými knedlíky nebo hříbkovým rizotem.