31. 1. 2025
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tradiční korejskou nádivku zelí Kimchi, plnou bohaté chuti a probiotik, které prospívají trávicímu systému. S tímto receptem si připravíte domácí verzi této lahodné pochoutky plné kyselé a pikantní chuti. Klikněte a podívejte se, jak snadno a rychle ji můžete připravit doma!
Suroviny
- 1 hlávka čínského zelí
- 1/2 šálku soli
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce čili pasta
- 1 lžíce rybí omáčka
- 1 lžíce cukr
Postup
- Čínské zelí omyjeme, nakrájíme na menší kousky a smícháme s solí. Necháme odstát přibližně 2 hodiny, občas promícháváme.
- Mrkev a cibuli oloupeme, nakrájíme na proužky. Česnek oloupeme a jemně nakrájíme.
- V míse smícháme čili pastu, rybí omáčku, cukr, cibuli, česnek a mrkev.
- Zelí opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme, a smícháme s připravenou směsí.
- Přesuneme do skleněné nádoby, přiklopíme a necháme fermentovat při pokojové teplotě alespoň 2 – 3 dny.