31. 1. 2025
Autor: Petr Kolář
Kimchi – tradiční korejská nádivka zelí
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tradiční korejskou nádivku zelí Kimchi, plnou bohaté chuti a probiotik, které prospívají trávicímu systému. S tímto receptem si připravíte domácí verzi této lahodné pochoutky plné kyselé a pikantní chuti. Klikněte a podívejte se, jak snadno a rychle ji můžete připravit doma!

Suroviny

  • 1 hlávka čínského zelí
  • 1/2 šálku soli
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce čili pasta
  • 1 lžíce rybí omáčka
  • 1 lžíce cukr

Postup

  1. Čínské zelí omyjeme, nakrájíme na menší kousky a smícháme s solí. Necháme odstát přibližně 2 hodiny, občas promícháváme.
  2. Mrkev a cibuli oloupeme, nakrájíme na proužky. Česnek oloupeme a jemně nakrájíme.
  3. V míse smícháme čili pastu, rybí omáčku, cukr, cibuli, česnek a mrkev.
  4. Zelí opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme, a smícháme s připravenou směsí.
  5. Přesuneme do skleněné nádoby, přiklopíme a necháme fermentovat při pokojové teplotě alespoň 2 – 3 dny.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *