29. 1. 2025
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Dobře dochucené parmezánové rizoto s houbami je lahodná a jednoduchá večeře, která potěší každého gurmána. Naučte se připravit tento lahodný pokrm a okouzlete své chuťové buňky!
Suroviny:
- 200g rýže na rizoto
- 500ml zeleninového vývaru
- 100g hříbků
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 50g parmazánu
- 30g másla
- sůl, pepř, olivový olej
Postup:
- Na pánvi rozpálíme olivový olej a zpěníme na něm nasekanou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme na plátky nakrájené houby a dusíme je do měkka.
- Přidáme rýži a necháme ji osmahnout.
- Po chvíli zalijeme vývarem a za občasného míchání vaříme, dokud není rýže měkká a většina vývaru vstřebána.
- Přidáme na kousky nakrájený parmazán, máslo a promícháme, dokud nejsou ingredience dobře spojeny.
- Podle potřeby dochutíme solí a pepřem a můžeme podávat.