28. 1. 2025
Autor: Veronika Seidlová
Guláš z tempehu a fazolí
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte nový a zajímavý recept na guláš z tempehu a fazolí! Tato kombinace ingrediencí vytváří chutnou a zdravou alternativu tradičního guláše. Skvělá volba pro všechny milovníky rostlinné stravy. Sledujte náš jednoduchý postup a rádi se nechte inspirovat!

Suroviny:

  • 200g tempehu
  • 400g fazolí
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžíce sladké papriky
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička mletého kmínu
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení

Postup:

  1. Tempeh nakrájejte na kostky a osmahněte na rozehřátém oleji.
  2. Přidejte na drobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Osmažte dozlatova.
  3. Přidejte rajčatový protlak, sladkou papriku, kmín a sůl s pepřem. Promíchejte.
  4. Nastrouhejte mletý kmín a přidejte do směsi. Zalijte trochou vody a vařte do změknutí tempehu.
  5. Přidejte fazole a vařte ještě asi 10 minut. Dochutíme podle potřeby.
  6. Hotový guláš podávejte s chlebem nebo rýží. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *