28. 1. 2025
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Chuťově bohatá a lahodná varianta tradičního marockého jídla - tagine s jehněčím a švestkami. Tento pomalu vařený pokrm je plný exotických koření a sladké chuti švestek, které dokonale doplňují šťavnaté kousky jehněčího masa. Pokud hledáte recept plný překvapivých vůní a chutí, určitě si tento tagine nenechte ujít. Zároveň je to skvělá příležitost vyzkoušet něco nového a exotického ve vaší kuchyni.
Suroviny
- 500 g jehněčího masa
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce ras el hanout koření
- 2 hrnky hovězího vývaru
- 200 g sušených švestek
- 1 lžíce medu
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na rozpáleném oleji osmahneme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme na kostičky nakrájené jehněčí maso a orestujeme.
- Přidáme ras el hanout a zalijeme hovězím vývarem.
- Podusíme cca 1 hodinu, dokud maso není měkké.
- Přidáme sušené švestky, med, sůl a pepř a vaříme dalších 15 minut.
- Servírujeme s kuskusem nebo chlebem.