27. 1. 2025
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Italská polévka minestrone je lahodná a živá večeře plná čerstvých zeleninových ingrediencí, fazolí a aromatických bylinek. Navštivte naše stránky a objevte recept na tuto tradiční italskou pochoutku, která vás ihned přenesou do srdce italské kuchyně. Uvařte si doma italskou polévku minestrone a dopřejte svému jídelníčku autentický italský zážitek. Buon appetito!
Suroviny
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nakrájená na drobné kousky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 2 mrkve, nakrájené na kostičky
- 2 stonky celeru, nakrájené na plátky
- 1 brambora, nakrájená na kostičky
- 400 g nasekaných rajčat z konzervy
- 400 g cizrny z konzervy, odtučněné a opláchnuté
- 1 litr zeleninového vývaru
- 50 g krájeného špenátu
- 50 g malých těstovin
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvá bazalka a parmazán na ozdobu
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli se česnekem.
- Přidejte nakrájenou mrkev, celer a bramboru a dusete, dokud zelenina nezměkne.
- Přidejte rajčata, cizrnu a zeleninový vývar a nechte vařit asi 20 minut.
- Přidejte špenát a těstoviny a vařte, dokud těstoviny nezměknou.
- Chuť polévku solí a pepřem a podávejte ozdobenou nasekanou bazalkou a strouhaným parmazánem.