25. 1. 2025
Autor: Michaela Srncová
Kibbeh Masli – pepřené mleté kuličky
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte domácí recept na tradiční libanonské jídlo Kibbeh Masli – pepřené mleté kuličky plné aromatických koření a jedinečné chuti. Tento lahodný pokrm je perfektní na večeři nebo jako součást piknikového menu. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si tyto lahůdky doma!

Suroviny

  • 400 g mletého masa (hovězí nebo jehněčí)
  • 1 cibule, jemně nasekaná
  • 1 šálek bulguru
  • 1 lžička mletého pepře
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička sůl
  • 1/4 šálku olivového oleje

Postup

  1. Bulgur zalijeme horkou vodou a necháme nabobtnat asi 20 minut.
  2. Mezitím smícháme mleté maso s nasekanou cibulí, kořením a osoleným bulgurem.
  3. Rukama vytvoříme malé kuličky z masa a obalíme je v oleji.
  4. Položíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů asi 20 minut, dokud nejsou zlatavé.
  5. Podáváme s čerstvým zeleninovým salátem nebo hummusem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *