25. 1. 2025
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si tradiční vánoční chuť s receptem na lahodný pečený krocan s bramborovým knedlíkem. Krok za krokem vás provedeme přípravou tohoto lahodného pokrmu, který potěší celou rodinu. Vyzkoušejte recept hned dnes a nechte se unést vůní vánočního času.
Suroviny
- 1 krocan (cca 3-4 kg)
- 1 kg brambor
- 200 g hladké mouky
- 2 vejce
- sůl, pepř
- kmín
- olej
Postup
- Krocan očistíme, omyjeme a osušíme. Vnitřek můžeme naložit bylinkami dle chuti.
- Předehřejeme troubu na 180°C.
- Krocanu promažeme olejem, osolíme, opepříme a posypeme kmínem.
- Vložíme krocana do trouby a pečeme, přeléváme vlastní šťávou, dokud neprojde špejle testem.
- Brambory uvaříme, oloupeme a rozmáčkneme. Přidáme mouku, vejce a sůl a vytvoříme těsto.
- Z těsta vytvarujeme knedlíky, které vaříme ve vroucí osolené vodě cca 20 minut.
- Pečeného krocana podáváme s bramborovými knedlíky.