25. 1. 2025
Autor: Dana Novotná
Pečený krocan s bramborovým knedlíkem
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si tradiční vánoční chuť s receptem na lahodný pečený krocan s bramborovým⁤ knedlíkem. Krok za krokem ‌vás provedeme přípravou tohoto lahodného pokrmu, který potěší celou rodinu. Vyzkoušejte recept hned dnes a nechte se unést vůní vánočního času.

Suroviny

  • 1 krocan (cca 3-4 kg)
  • 1 kg brambor
  • 200 g hladké mouky
  • 2 vejce
  • sůl, pepř
  • kmín
  • olej

Postup

  1. Krocan očistíme, ⁢omyjeme a osušíme. Vnitřek můžeme‌ naložit bylinkami dle chuti.
  2. Předehřejeme troubu na 180°C.
  3. Krocanu promažeme olejem, osolíme, opepříme a ⁢posypeme kmínem.
  4. Vložíme krocana do‌ trouby a pečeme, přeléváme vlastní šťávou, dokud ⁣neprojde špejle testem.
  5. Brambory uvaříme, oloupeme a rozmáčkneme. Přidáme mouku, ⁢vejce a sůl ⁣a ​vytvoříme těsto.
  6. Z těsta vytvarujeme knedlíky, které ⁢vaříme ve vroucí osolené vodě cca 20 minut.
  7. Pečeného krocana podáváme s bramborovými knedlíky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *