24. 1. 2025
Autor: Veronika Seidlová
Květákové kousky s omáčkou tahini
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento zdravý a lahodný recept na květákové kousky s omáčkou tahini. Křupavé kousky květáku smažené do zlatova a podávané s krémovou omáčkou tahini vám jistě zvednou náladu. Objevte nový způsob, jak si pochutnat na této oblíbené zelenině!

Suroviny

  • 1 středně velký květák
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 1/4 šálku tahini pasty
  • Šťáva z 1 citronu
  • 2 lžíce vody

Postup

  1. Nejprve předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Květák rozdělte na menší kousky a vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem.
  3. Na květák nakrájejte česnek, pokapejte olivovým olejem a osolte a opepřete podle chuti.
  4. Přeneste plech do trouby a pečte květák asi 25-30 minut, dokud není měkký a lehce zhnědlý.
  5. Mezitím si připravte omáčku tahini – smíchejte tahini pastu s citronovou šťávou a vodou, dokud nezískáte hladkou konzistenci.
  6. Po upečení květáku ho podávejte s omáčkou tahini a můžete ozdobit nasekanou petrželkou nebo sezamovými semínky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *