24. 1. 2025
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Rajčatový dhal s batáty je skvělá vegetariánská a veganská alternativa tradičnímu indickému jídlu. Tato chutná a zdravá pokrm kombinuje dochucené rajčatové dhal s lahodnými batátovými kostkami. Recept je snadný na přípravu a určitě potěší vaše chuťové buňky! Vyzkoušejte ho ještě dnes.
Suroviny
- 1 hrnek červených čoček
- 2 středně velké sladké brambory
- 2 rajčata
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 cm zázvoru
- 1 lžíce kari koření
- 1 lžička kurkumy
- Sůl a pepř podle chuti
- Olej na smažení
Postup
- Loupanou cibuli a česnek nasekejte a na oleji osmažte v hrnci.
- Přidejte na kostičky nakrájený zázvor, kari koření a kurkumu a promíchejte.
- Přidejte na kostičky nakrájená rajčata a vařte do měkka.
- Přidejte nakrájené brambory a zalijte vodou nebo vývarem tak, aby byly brambory ponořené.
- Vařte a míchejte občas, dokud brambory nezměknou.
- Přidejte promyté čočky a vařte, dokud nejsou měkké.
- Případně dochuťte solí a pepřem podle chuti a podávejte s rýží nebo naan chlebem.