23. 1. 2025
Autor: Veronika Seidlová
Cizrna masala s kokosovým mlékem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento lahodný recept na cizrnu masala s kokosovým mlékem. Kombinace exotických koření a krémového kokosového mléka vytvoří neodolatelně aromatickou a lahodnou indickou chuť. Skvělá volba pro vegetariány i milovníky pálivých pokrmů. S tímto receptem si jednoduše připravíte lahodné jídlo plné exotických chutí a vůní. Nenechte si ujít tuto výjimečnou kulinářskou zkušenost!

Suroviny:

  • 1 hrnek sušené cizrny
  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mleté papriky
  • 400ml kokosového mléka
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Nejprve namočte sušenou cizrnu přes noc ve vodě.
  2. Odeberte cizrnu ze vody a propláchněte ji pod tekoucí vodou. Natvrdo ji nechte vařit ve velkém hrnci s vodou asi 1 hodinu, dokud není měkká.
  3. Na pánvi rozehřejte olej a osmažte na něm cibuli a česnek, dokud nezačnou hnědnout.
  4. Přidejte všechny koření – kurkumu, kmín, koriandr a papriku, a nechte chvíli restovat, aby vypustily své vůně.
  5. Přidejte kokosové mléko a vařte směs asi 5 minut, dokud se zahustí.
  6. Přidejte uvařenou cizrnu do omáčky a promíchejte. Osolte a opepřete podle potřeby.
  7. Pokud je směs příliš hustá, můžete přidat trochu vody nebo kokosového mléka.
  8. Podávejte horké s rýží nebo chlebem. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *