23. 1. 2025
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na grilované argentské bifteky s chimichurrim, tradiční omáčkou z bylinky a koření. Pokud milujete chutné a šťavnaté steaky, tento recept určitě oceníte! Naučte se, jak připravit tento lahodný argentinský pokrm a rozzářte grilovací sezónu u vaší rodiny a přátel. Buďte grilovacím mistrem s tímto lahodným receptem na bifteky s chimichurrim!
Suroviny
- 4 kusy argentinských bifteků
- 1/2 šálku olivového oleje
- 4 stroužky česneku, nasekané
- 2 polévkové lžíce čerstvé petrželky, nasekané
- 2 polévkové lžíce čerstvého koriandru, nasekané
- 1 čajová lžička červené papriky
- 1/2 čajové lžičky sušeného oregána
- 1/4 čajové lžičky čerstvě mletého černého pepře
- 1/4 čajové lžičky soli
- 2 polévkové lžíce červeného vinného octa
Postup
- V misce smíchejte olivový olej, česnek, petrželku, koriandr, červenou papriku, oregáno, pepř, sůl a vinný ocet. Vytvořte marinádu.
- Bifteky vložte do marinády a nechte je odpočívat minimálně 30 minut (ideálně přes noc).
- Grilujte bifteky na horkém grilu podle vaší oblíbené úpravy (krátce na medium rare, déle na well done).
- Servírujte grilované bifteky s chimichurrim a užijte si lahodný argentinský pokrm.