22. 1. 2025
Autor: Petr Kolář
Hovězí pho s fazolkami a bylinkami
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí pho s fazolkami a bylinkami je lahodná vietnamská polévka plná exotických chutí a vůní. Vychutnejte si kombinaci jemného hovězího masa, šťavnatých fazolek a čerstvých bylinek v teplé a osvěžující polévce, která vaše chuťové buňky okouzlí. S tímto receptem si snadno připravíte lahodnou a zdravou večeři, která vám dodá energii na celý den. Nečekejte a vyzkoušejte toto jednoduché a chutné jídlo ještě dnes!

Suroviny

  • 400 g hovězího masa (např. hovězí krk)
  • 200 g fazolky mungo
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 paprika
  • 1 červená paprika
  • 1 pór
  • 1 mrkev
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžička koriandru
  • čerstvé bylinky (koriandr, mátové listy, petržel)
  • 300 g nudlí pho
  • sůl, pepř
  • olej na smažení

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a osmahneme na něm na kostky nakrájené hovězí maso.
  2. Přidáme na drobné kousky nakrájenou cibuli, česnek, papriky, pór a mrkev.
  3. Zalijeme vodou, přidáme sójovou omáčku, rybí omáčku a koriandr. Vaříme do změknutí masa.
  4. V druhém hrnci uvaříme fazolky mungo a nudle podle návodu.
  5. Hotové nudle přidáme do polévky a dochutíme solí a pepřem.
  6. Podáváme posypané nasekanými bylinkami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *