22. 1. 2025
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí pho s fazolkami a bylinkami je lahodná vietnamská polévka plná exotických chutí a vůní. Vychutnejte si kombinaci jemného hovězího masa, šťavnatých fazolek a čerstvých bylinek v teplé a osvěžující polévce, která vaše chuťové buňky okouzlí. S tímto receptem si snadno připravíte lahodnou a zdravou večeři, která vám dodá energii na celý den. Nečekejte a vyzkoušejte toto jednoduché a chutné jídlo ještě dnes!
Suroviny
- 400 g hovězího masa (např. hovězí krk)
- 200 g fazolky mungo
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 paprika
- 1 červená paprika
- 1 pór
- 1 mrkev
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžička koriandru
- čerstvé bylinky (koriandr, mátové listy, petržel)
- 300 g nudlí pho
- sůl, pepř
- olej na smažení
Postup
- Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a osmahneme na něm na kostky nakrájené hovězí maso.
- Přidáme na drobné kousky nakrájenou cibuli, česnek, papriky, pór a mrkev.
- Zalijeme vodou, přidáme sójovou omáčku, rybí omáčku a koriandr. Vaříme do změknutí masa.
- V druhém hrnci uvaříme fazolky mungo a nudle podle návodu.
- Hotové nudle přidáme do polévky a dochutíme solí a pepřem.
- Podáváme posypané nasekanými bylinkami.