21. 1. 2025
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Nechte se okouzlit chutí křupavých pečených luštěnin s lahodným bylinkovým dipem. Skvělá kombinace zdravých bílkovin s aromatickými bylinkami, která potěší vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a užijte si lahodnou a zdravou večeři plnou chuti!
Suroviny:
- 400g směsi luštěnin (čočka, cizrna, fazole)
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce kari koření
- sůl a pepř podle chuti
Bylinkový dip:
- 200g bílého jogurtu
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce citrónové šťávy
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvé bylinky (petržel, bazalka, tymián)
Postup:
- Luštěniny opláchněte a nechte je přes noc namočené v dostatečném množství vody.
- Druhý den luštěniny sceďte a osušte je na utěrce.
- Luštěniny smíchejte s olivovým olejem, kari kořením, solí a pepřem.
- Rovnoměrně rozprostřete luštěniny na plech vyložený pečicím papírem.
- Pečte v předehřáté troubě na 200°C po dobu 20-25 minut, dokud nejsou luštěniny křupavé.
- Mezitím připravte bylinkový dip smícháním bílého jogurtu, prolisovaného česneku, citrónové šťávy, soli, pepře a nasekaných bylinek.
- Hotové křupavé luštěniny podávejte s bylinkovým dipem.