21. 1. 2025
Autor: Dana Novotná
Knedlo-vepřo-zelo s domácím chlébem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept‌ na tradiční české ⁤jídlo ‍- ‍knedlo-vepřo-zelo s domácím chlebem. Kombinace měkkých knedlíků, šťavnatého vepřového masa a čerstvého zelí vás ‍jistě nadchne. S⁢ přípravou domácího chleba si dokonale ​dopřejete tu ⁣pravou chuť domova. Naučte se tento recept a spojte se s tradicí české kuchyně ⁢u vás doma. ⁤

Suroviny

  • 500g hladké mouky
  • 1 hrnek mléka
  • 1 kostka droždí
  • 1⁣ lžíce ‌cukru
  • 1 vejce
  • 500g ⁢vepřového​ masa
  • 1 hlávka zelí
  • sůl, ⁣pepř, kmín

Postup

  1. Nejprve si připravíme těsto na knedlíky. Rozdrobíme droždí, smícháme ho s cukrem ⁣a teplým mlékem a necháme vzejít kvásek.
  2. Přidáme vejce,‌ mouku a špetku soli a vypracujeme hladké těsto. Necháme kynout alespoň 30 minut.
  3. Mezitím si nakrájíme vepřové maso na ⁢kostky a orestujeme je na pánvi dozlatova. Přidáme na kolečka nakrájené⁣ zelí a chvíli restujeme spolu.
  4. Přidáme⁤ sůl, pepř a kmín podle ‌chuti a‍ zalijeme trochou vody. Podusíme do měkka.
  5. Z vykynutého ⁢těsta utvoříme knedlíky a vaříme je ‌ve vroucí osolené vodě asi 15 minut, než ‍vyplavou na​ hladinu.
  6. Pokud chceme mít domácí ⁤chléb, můžeme si ho upéct z těsta, kterým jsme dělali knedlíky. ⁢Pečeme v troubě při 180°C asi 30 minut, nebo dokud chléb není zevnitř propečený.
  7. Servírujeme knedlo-vepřo-zelo s ⁤domácím chlébem a můžeme ⁤ozdobit ‍nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *