20. 1. 2025
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na jehněčí kubbu s rýží a šafránem. Tento tradiční arabský pokrm se vyznačuje bohatou chutí a exotickými kořeními. Připravte si ho doma a nechte se unést vůní Orientu.
Suroviny
- 300g jehněčího masa
- 1 cibule
- 1 šálek rýže
- šafránové vlákno
- 1 lžička mletého skořice
- 1 lžička mletého kmínu
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve nasekejte jehněčí maso a cibuli na jemné kousky.
- Smíchejte maso a cibuli spolu s mletou skořicí, kmínem, solí a pepřem a vytvořte z tohoto těsto.
- Formujte malé kuličky z těsta a udělejte z nich otvor uprostřed, aby vznikla kubba. Vložte do otvoru špetku šafránu.
- V hrnci přiveďte k varu vodu a dejte do ní kubby. Vařte asi 30 minut, dokud nejsou kubby měkké.
- Mezitím uvařte rýži podle balení. Přidejte do ní šafránová vlákna a promíchejte.
- S podávejte jehněčí kubbu s rýží a šafránem. Dobrou chuť!