20. 1. 2025
Autor: Dana Novotná
Knedlo-zelo-vepřo-zelo
zdroj: Recepty 24/7

Klasický český ​recept na ⁤knedlo-zelo-vepřo-zelo, oblíbené jídlo ‌pro‍ rodinné ⁤obědy. Kombinace šťavnatého vepřového masa, kyselého ⁣zelí a ​lahodných knedlíků‍ je neodolatelná! Vyzkoušejte tento⁢ tradiční pokrm a ​pochutnejte si na‍ chuťových lahůdkách.⁢ Naše jednoduché receptura vám ukáže, jak připravit⁣ tuto lahodnou pochoutku doma. Vařte a ⁤těšte se na chvíle s ⁢chutí domova.

Suroviny

  • 1 kg brambor
  • 200 g strouhaného masa
  • 1 cibule
  • 2⁣ lžíce oleje
  • 300 g ⁢zelí
  • sůl, pepř

Postup

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme na osolené vodě.
  2. Cibuli nakrájíme na drobno⁤ a osmahneme na ‌oleji ve ⁤velkém hrnci.
  3. Přidáme ‍strouhané ⁤maso a orestujeme.
  4. Přidáme na jemné nudle nakrájené zelí a zprudka orestujeme.
  5. Přidáme uvařené a propasírované brambory a ​vše promícháme.
  6. Pokud je směs příliš suchá, můžeme přidat trochu horké vody.
  7. Podáváme s kyselou nebo smetanovou ‍omáčkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *